Prosciutto cu mazăre si mozzarella
PrinteazaO reteta delicioasa de prosciutto cu: mazare, mozzarella, suc de portocala, ulei de masline, frunze de menta.
- 4 felii de prosciutto
- 100g de mazăre, proaspătă sau congelată
- 1 bucată de mozzarella de bivoliţă(125g), ruptă în bucăţi mari
Ingrediente vinegreta:
- sucul de la o jumătate de portocală
- 1 lingură ulei de măsline
- o mână frunze de mentă mărunţite, plus câteva frunze întregi pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge o tigaie. Fără a adăuga încă ulei, se frig feliile de prosciutto până se strâng şi devin crocante. Se aşază pe un prosop de bucătărie, se lasă la răcorit, se rup în bucăţi mari şi se dau deoparte.
Se fierbe mazărea într-o cratiţă cu apă şi sare două minute, până se înmoaie. Intre timp, se amestecă ingredientele pentru vinegretă, se asezonează şi se dau deoparte, în cazul în care o aveţi deja preparată, nu adăugaţi menta tocată decât atunci când serviţi, deoarece îşi va pierde din culoare şi aromă.
Mazărea odată gata se scurge şi se dă sub jet de apă rece până se răcoreşte complet. Se tamponează cu un prosop de bucătărie pentru a absorbi restul de apă.
Inainte de a servi, se împarte cantitatea de mozzarella în două farfurii, se presară mazăre peste şi se aşază deasupra bucăţile de prosciutto. Se stropeşte cu vinegretă şi se decorează cu frunze de mentă.
Prosciutto cu mazăre si mozzarella
Pofta buna!