Proteinele vegetale, un plus pentru sanatate

Printeaza

O dietă echilibrată se bazează în primul rând pe varietatea de alimente care să ofere corpului nostru vitaminele, fibrele şi proteinele de care are nevoie.

Proteinele vegetale, un plus pentru sanatate

Proteinele joacă un rol extrem de important în buna funcţionare a organismului, având un rol esenţial în menţinerea echilibrului hormonilor, pielii, părului şi musculaturii, acţionând ca un combustibil pentru organism în producerea de energie.

Principalele surse de proteine rămân carnea peştele, însă le putem găsi în mare proporţie şi in alte alimente precum cerealele şi leguminoasele, mai ales că în ultima vreme din ce în ce mai multe persoane îmbrăţişează dieta vegană.

Leguminoasele precum lintea, mazărea, fasolea, năutul sau soia, nu ar trebui să lipsească din meniul nostru, fiind cele mai bogate produse vegetale în proteine. Năuţul conţine aproximativ 28% proteine, iar soia aproximativ 50%.

Calitatea proteinelor se stabileşte în funcţie de cantitatea de aminoadzi şi gradul acestora de digerare, intiicatori care ne arată ca cea mai bună proteină pentru organismul uman este proteina din ou.

Cerealele precum grâul, secara, orzul, ovăzul, porumbul, meiul sau orezul, consumate simplu, fără adaos suplimentar de zahăr, pot să ne ofere aportul de energie, nutrienţi şi proteine de care are nevoie organismul nostru.

Berea poate contribui la rândul ei, printr-un consum moderat, la asigurarea de nutrienţi necesari organismului, fiind produsă în totalitate din ingrediente naturale: drojdie de bere, apă, hamei şi cereale.

Deşi cel mai des întâlnită cereală folosită la fabricarea berii este orzul, maeştrii berari, pentru a obţine gustul şi aroma dorite, aleg de multe ori să includă în reţetele de fabricare şi alte cereale: grâu, orez, porumb sau ovăz.

Indiferent de tipul lor, cerealele rămân o importantă sursă de proteine.

 

Proteinele vegetale, un plus pentru sanatate

Proteinele vegetale, un plus pentru sanatate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Consumul de proteine slabe, cum ar fi, carnea de pui și pește reduce riscul de deces

Consumul de proteine slabe, cum ar fi, carnea de pui și pește reduce riscul de deces

Consumul de proteine slabe, cum ar fi cele din nuci, carne de pui și pește reduce riscul de deces, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard, citat de agenția France Presse şi Agerpres. Cercetarea a fost realizată pe mai mult de 130.000 de persoane timp de trei decenii. Potrivit rezultatelor studiului, consumul […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.