Prune afumate umplute cu ton si marar
PrinteazaPrune afumate umplute cu ton si marar din: prune afumate, conservă trunchi de ton în bucăţi, zeama de lamaie, unt, marar, sare, piper negru macinat.
- 20-25 prune afumate mari
- 1 conservă trunchi de ton în bucăţi
- zeamă de lămâie
- 100 g unt
- 1 legătură mărar
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Crestezi puţin prunele şi le îndepărtezi sâmburii. Le desfaci şi încerci să le aplatizezi, astfel încât să semene cu un coşuleţ. Scurgi peştele într-o strecurătoare, apoi îl pui într-o farfurie şi îl zdrobeşti cu furculiţa.
După ce untul a ajuns la temperatura camerei, îl freci spumă, cu o lingură de lemn şi încorporezi câte puţin peşte zdrobit. Acreşti pasta după gust, o sărezi şi o condimentezi.
Cu ajutorul unui cornet, umpli prunele şi le decorezi cu mărar. Inainte de a le oferi spre consum, le păstrezi în frigider 20 de minute.
Pofta buna!
Au fost bune?