Prune in aluat de foitaj
PrinteazaPrune in aluat de foitaj din: lamai, aluat, prune, unt, migdale, galbenus, zahar, zahar praf.
- 6 lamai
- 500 g aluat de foitaj
- 200 g prune
- 30 g unt
- 1 lingura migdale sau nuci macinate
- 1 galbenus
- 400 g zahar
- 50 g zahar praf
Mod de preparare:
Se topeşte untul şi se amestecă cu zahărul praf până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă migdalele/nucile măcinate fin şi gălbenuşul.
Se omogenizează. Se întind foile şi se decupează din ele ovale cu lungimea de maximum 10cm.
Pe fiecare oval de aluat se pune câte 1 linguriţă din compoziţia cu unt. Peste acest amestec se pune câte o feliuţă de prună.
Cu ajutorul unui cuţit se fac pe marginea bucăţilor de aluat incizii cu lungimea de 0, 5cm.
Se coc în cuptorul încălzit dinainte, până când se rumenesc uniform.
Se pudrează cu zahăr praf înainte de servire.
Prune in aluat de foitaj
Pofta buna!