Prune in aluat
PrinteazaPrune in aluat
- 500 g prune
- ulei
- Pentru aluat:
- 180 g faina
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
Pentru sos caramel
- 1 lingura unt
- 100 g zahar
- 250 g frisca
Preparare:
Din făină, ouă, lapte, zahăr vanilat şi praf de copt pregăteşte un aluat ca pentru clătite. Spală prunele şi îndepărtează-le cu grijă sâmburii. Trece prunele prin aluat şi prăjeşte-le puţin în baie de ulei.
Scoate-le apoi pe un platou. Separat, arde zahărul. Adaugă untul şi lasă să se topească. Pune apoi şi frişca amestecând energic până se dizolvă zahărul ars. Sosul astfel obţinut toarnă-l uşor peste prunele pane.
Pofta buna!
Oh, de mult nu am mai facut prune in aluat. Sigur o sa fac acum ca am descoperit reteta asta.