Prune calde cu miere şi nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz, nuci.
- 1 kg prune, fără sâmburi
- zeama de la 2 portocale
- 100 g unt
- 200 g miere
- 50 g zahăr brun
- 50 g fulgi de ovăz
- 100 g nuci măcinate
Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent (yena), uns în prealabil cu puţin unt, se pun prunele.fără sâmburi, 50 g unt, sucul de portocale şi zahărul bun.
Se lasă la cuptor până când fructele se coc (se înmoaie), într-o cratiţă se încălzeşte mierea cu restul de unt.
Această compoziţie se amestecă cu fulgii de ovăz şi nuca măcinată şi se răstoarnă peste prunele din tavă, se mai dă la cuptor pentru cinci-şapte minute. Se scoate şi se serveşte fierbinte, în cupe.
Prune calde cu miere şi nuci
Pofta buna!