Prune calde cu miere si nuci

Printeaza

O reteta de Prune calde cu miere si nuci din: prune, zeama de portocala, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz si nuci.

Ingrediente:

  • 1 kg prune, fara samburi
  • zeama de la 2 portocale
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 50 g zahar brun
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 100 g nuci macinate

 

Mod de preparare:

Intr-un vas termorezistent (yena), uns in prealabil cu putin unt, se pun prunele fara samburi, 50 g unt, sucul de portocale si zaharul bun.

Se lasa la cuptor pana cand fructele se coc (se inmoaie). Intr-o cratita se incalzeste mierea cu restul de unt. Aceasta compozitie se amesteca cu fulgii de ovaz si nuca macinata si se rastoarna peste prunele din tava.

Se mai da la cuptor pentru cinci-sapte minute. Se scoate si se serveste fierbinte, in cupe.

Prune calde cu miere si nuci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place desertul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.