Baba Ganoush Autentic: Rețeta Tradițională de Vinete – Bogată în Arome și Nutrienți din: vinete, usturoi, tahini, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, chimen, patrunjel. Descoperă secretul celei mai delicioase rețete de Baba Ganoush. Află istoria fascinantă, pașii simpli de preparare și beneficiile nutriționale ale acestei gustări orientale. Ingrediente: 2 vinete mari 3 […]
Prune coapte in aluat de vin
PrinteazaPrune coapte in aluat de vin din: prune uscategalbenusuri, zahar, zahar vanilat, migdale, ulei, ciocolata neagra, ciocolata alba si zahar pudra.
Ingrediente:
- 20 bucăţi prune uscate
- 6 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 200 g făină
- 9 linguri de vin alb
- 20 migdale întregi
- ulei pentru prăjit
- 50 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată albă
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Prune coapte in aluat de vin: Fierbi prunele pe jumătate, le scurgi zeama şi le laşi să se zvânte. Apoi le scoţi sâmburii şi în locul lor pui câte o migdală curăţată.
Le laşi deoparte şi pregăteşti aluatul de vin: Baţi într-un castron gălbenuşurile cu zahărul, adaugi vanilia, făina şi amesteci bine, să nu se formeze cocoloaşe.
La sfârşit, subţiezi aluatul cu vinul. Dai prunele prin aluat şi le prăjeşti în ulei încins. După ce s-au rumenit frumos, le scoţi pe şerveţele de hârtie, ca să absoarbă uleiul.
Le laşi puţin să se răcească şi le presari cu ciocolată rasă albă şi neagră amestecată cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Borș Autentic de Sfeclă Roșie – Savoare și Beneficii Nutriționale
Borș Autentic de Sfeclă Roșie – Savoare și Beneficii Nutriționale din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, usturoi, cartofi, bors, apa, sare, piper, marar. Ingrediente: 500g sfeclă roșie, curățată și tăiată julienne 2 morcovi medii, tocați 1 ceapă medie, tocată 3 căței de usturoi, mărunțiți 200g cartofi, tăiați cubulețe 1 litru de borș tradițional sau zeamă de […]