Prune murate cu ghimbir si ardei iute
PrinteazaPrune murate cu ghimbir si ardei iute din: prune, ghimbir macinat, ardei iute, cuisoare, scortisoara, sare, zahar, otet.
- 1,5 kg prune
- 15 g ghimbir macinat
- 2 ardei iuti tocati marunt
- 5 g cuisoare
- un praf de scortisoara
- un praf de sare
- 400 g zahar
- 500 ml otet
Mod de preparare:
Speli fructele si fiecare pruna o impingi usor cu o furculita. Toate celelelta ingrediente le pui intr-o oală.
Când fierb, adaugi prunele şi le laşi 3-4 minute la fiert. Scoţi prunele şi le pui în borcane sterilizate. Siropul îl fierbi în continuare până se îngroaşă.
Când e gata, îl torni peste fructe, în borcane. Laşi la răcit şi pui borcanele
Prune murate cu ghimbir si ardei iute
Pofta buna!