Prune murate cu rozmarin si cimbru
PrinteazaPrune murate cu rozmarin si cimbru din: prune, aceto balsamico, vin, sare, zahar, boabe de piper, rozmarin, cimbru.
- 1 kg prune
- 500 ml aceto balsamico
- 250 ml vin rosu
- 1 lingura de sare
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 3 crengute de rozmarin
- 6 crengute cimbru
Mod de preparare:
Se spală prunele şi se crestează pieliţa cu un cuţit ascuţit. Se toarnă într-o oală oţetul şi vinul împreună cu sarea, zahărul şi boabele de piper; se fierbe totul cca 5 min., la foc potrivit.
Se introduc prunele împreună cu mirodeniile în borcane şi se toarnă deasupra lichidul fierbinte.
Borcanele spălate şi uscate în prealabil se închid imediat ermetic. Prunele trebuie să se îmbibe cu siropul cu oţet, cel puţin 2 zile.
Prune murate cu rozmarin si cimbru
Pofta buna!