Prune in sirop de rozmarin

Printeaza

Se crestează pe lung şi se go­lesc de sâmburi 12 prune.

Se dau în clocot 200 ml vin roşu dulce, 200 ml vin roşu sec, 2 batoane de scorţişoară, 2 cuişoare, 1 linguriţă ace de rozmarin şi 2 linguri zahăr.

Se lasă să fiarbă la foc moale 20 min. Se adaugă prunele şi se lasă să fiarbă 5 min. Se aşază în boluri câte 3 prune cu sirop; se servesc calde sau reci, după preferinţă, acompaniate de frişcă sau îngheţată de nuci.

Prune in sirop de rozmarin

Prune in sirop de rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.