Prune umplute cu sos de ciocolata

Printeaza

Prune umplute cu sos de ciocolata din: prune, ciocolata neagra, frisca, miez de nuca, portocale confiate, zahar, scortisoara, menta, zahar vanilinat, sos de ciocolata, sos de ghimbir.

Ingrediente:Prune_umplute_cu_sos_de_ciocolata

  • un kg prune mai mari
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca
  • 200 g miez de nuca
  • 50 g portocale confiate
  • 150 g zahar
  • un baton de scortisoara
  • o lingura cu menta
  • doua pliculete cu zahar vanilinat
  • sos de ciocolata
  • sos de ghimbir

 

Mod de preparare:

Prunele se spală, se taie jumatăţi, se scot sâmburii şi se pun într-o oală.

Se presară zahăr tos şi zahăr vanilinat, se adaugă batonul de scorţişoară şi se acoperă cu apă. Se fierb zece minute, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit.

Ciocolata se pune la topit împreună cu 200 ml frişcă şi când a devenit lichidă se ia de pe foc.

Se lasă să se răcească, se introduce la rece pentru două ore, apoi se mixează până devine ca o cremă.

Se adaugă miezul de nucă tocat mărunt sau măcinat, portocalele confiate tocate mărunt, un pliculeţ cu zahăr vanilinat şi menta tocată.

Se amestecă bine cu un tel sau cu o lingură până se încorporează toate ingredientele, apoi se pune crema în jumătăţile de prune răcite.

Se aşază pe un platou, se introdue la rece o oră, apoi se decorează cu restul de frişcă şi se servesc. Se servesc ca atare, cu sos de ciocolată sau sos de ghimbir.

Prune umplute cu sos de ciocolata

Prune_umplute_cu_sos_de_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Prune cu sos de ciocolata? Iti dai seama cum alergi spre wc dupa asta :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.