Pudding cu banane si orez
PrinteazaO reteta de pudding cu banane si orez din: orez, lapte, miere, vanilie, banane, lamaie, albusuri si nucsoara.
- 60 g orez cu bobul rotund
- 600 ml lapte semidegresat
- 3 linguri miere
- 1 baton vanilie
- 2 banane coapte
- 0.5 lamaie, coaja rasa fin
- 2 albusuri
- un varf de cutit de nucsoara, proaspat macinata
Mod de preparare:
Se pune orezul intr-o cratita impreuna cu laptele, apoi se amesteca mierea si se adauga batonul de vanilie. Se fierbe la foc potrivit pana da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera cratita. Se fierbe la foc mic 1 ora – 1 ora si 15 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca, pana cand orezul este fiert si compozitia s-a ingrosat, dar nu a scazut prea mult.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se scoate batonul de vanilie din orez. Se descojesc bananele si se taie felii subtiri, apoi se adauga in orez impreuna cu zeama de lamaie.
Se bat ouale intr-un castron curat si uscat pana se fac spuma. Se inglobeaza in amestecul de orez. Se toarna in 6 castronase termorezistente de 200 ml sau intr-un vas de 1,2 litri si se presara nucsoara.
Se asaza castronasele sau vasul pe o tava intinsa si se dau la cuptor 10-12 minute, respectiv 25-30 de minute, pana cand au crescut si au capatat o culoare aurie. Pudingul se serveste cald.
Pudding cu banane si orez
Pofta buna!