Pudding de banane

Printeaza

Pudding de banane din: banane, lapte, oua, zahar, unt, faina, lamaie.

Ingrediente:

  • 2 banane mici
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 80 g zahăr
  • 1 lingură unt
  • 1-2 linguri făină
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pudding de banane: Baţi bine ouăle cu zahărul. Pui făina într-un alt vas şi încorporezi laptele, turnându-l în fir subţire.

Adaugi ouăle bătute şi amesteci până când obţii o compoziţie omogenă.

Tai bananele felii cât mai subţiri, le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi păstrezi câteva feliuţe pentru decor.

Celelalte felii le pasezi până când obţii o pastă, pe care o amesteci cu compoziţia de lapte şi ouă.

Ungi cu unt 2 boluri termorezistente sau vase ramekin, torni budinca şi o acoperi cu folie de aluminiu.

Aşezi vasele într-o cratită şi le fierbi pe baie de aburi 30 de minute sau până se întăreşte budinca.

O laşi să se răcească 30 de minute.

O servesti cu feliile de banane păstrate.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.