Pudding de banane
PrinteazaPudding de banane din: banane, lapte, oua, zahar, unt, faina, lamaie.
Ingrediente:
- 2 banane mici
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 1 lingură unt
- 1-2 linguri făină
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pudding de banane: Baţi bine ouăle cu zahărul. Pui făina într-un alt vas şi încorporezi laptele, turnându-l în fir subţire.
Adaugi ouăle bătute şi amesteci până când obţii o compoziţie omogenă.
Tai bananele felii cât mai subţiri, le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi păstrezi câteva feliuţe pentru decor.
Celelalte felii le pasezi până când obţii o pastă, pe care o amesteci cu compoziţia de lapte şi ouă.
Ungi cu unt 2 boluri termorezistente sau vase ramekin, torni budinca şi o acoperi cu folie de aluminiu.
Aşezi vasele într-o cratită şi le fierbi pe baie de aburi 30 de minute sau până se întăreşte budinca.
O laşi să se răcească 30 de minute.
O servesti cu feliile de banane păstrate.
Pofta buna!