Pudding de ciocolata – reteta delicioasa
PrinteazaPudding de ciocolata din: foi de gelatina, ciocolata amaruie, lapte, oua, zahar brun, piure de castane, frisca, zahar tos, migdale.
- 10 foi de gelatina
- 200 g cicoolata amaruie
- 300 ml lapte semi degresat
- 2 oua, separate
- 50 g zahar brun
- 250 g piure de castane
- 300 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar tos auriu
- 50 g fulgi de migdale sau orice fursec subtire, pentru ornat
Mod de preparare:
Tapetează forma rotundă de blat de tort cu film alimentar. Pune gelatina în apă rece 5 min.
Incălzeşte 150 g ciocolată cu laptele până când se topeşte. Combină cu mixerul electric gălbenuşurile cu zahărul auriu.
Combină cu ciocolata topită şi pune vasul pe foc, amestecând până când crema se îngroaşă.
Adaugă gelatina stoarsă în crema de ciocolată.
Combină piureul de castane cu o treime din crema de ciocplată, până când se omogenizează.
Apoi adaugă restul de cremă şi lasă să se răcească. Intre timp, în boluri separate bate albuşurile spumă şi 200 ml de frişcă.
Combină crema de ciocolată răcită cu frişcă şi apoi încorporează albuşurile.
Toarnă compoziţia în formă şi dă la rece 5 ore până când se întăreşte.
Pentru a prepara crema ganaş, într-un vas mic pe foc pune frişca rămasă şi zahărul tos şi adu la punctul de fierbere.
Adaugă ciocolata rămasă şi amestecă până se omogenizează.
Desfă tortul din formă, toarnă deasupra crema ganaş şi acoperă marginile şi lipeşte foiţele de migdale.
Pudding de ciocolata
Pofta buna!