Pudding de ciocolata

Printeaza

Pudding de ciocolata din: cacao, nuci, prune, unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata amaruie si inghetata de vanilie.

Ingrediente:

  • cacao pentru tapetat
  • 50 g nuci, rumenite
  • 125 prune deshidratate, tocate si rehidratate cu 75 ml apa, la microunde
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar tos
  • 2 oua
  • 175 g faina
  • 75 g ciocolata amaruie, topita

pentru sos:

  • 40 g zahar tos
  • un cub de unt
  • 75 g ciocolata maruie
  • 25 g nuci, taiate
  • ingheatata de vanilie pentru servit

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt şi tapetează cu cacao 6 forme rotunde de 175 ml. Taie 6 x25 cm pătrate de hârtie de copt şi unge cu unt. Mârunţeşte nucile. Amestecă prunele, untul, zahărul şi ouăle 1 minut.

Incorporează făina, ciocolata şi nucile şi apoi porţionează în forme. Pune în tavă, umplută cu apă, şi dă la cuptor 35-40 minute.

Prepară sosul: fierbe zahărul, untul şi 75 ml apă 1 minut, la vasul deoparte şi adaugă ciocolata. Serveşte cu sos şi nuci deasupra şi cu o cupă de îngheţată de vanilie.

Pudding de ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.