Pudding de ciocolata
PrinteazaPudding de ciocolata din: cacao, nuci, prune, unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata amaruie si inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- cacao pentru tapetat
- 50 g nuci, rumenite
- 125 prune deshidratate, tocate si rehidratate cu 75 ml apa, la microunde
- 100 g unt la temperatura camerei
- 140 g zahar tos
- 2 oua
- 175 g faina
- 75 g ciocolata amaruie, topita
pentru sos:
- 40 g zahar tos
- un cub de unt
- 75 g ciocolata maruie
- 25 g nuci, taiate
- ingheatata de vanilie pentru servit
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt şi tapetează cu cacao 6 forme rotunde de 175 ml. Taie 6 x25 cm pătrate de hârtie de copt şi unge cu unt. Mârunţeşte nucile. Amestecă prunele, untul, zahărul şi ouăle 1 minut.
Incorporează făina, ciocolata şi nucile şi apoi porţionează în forme. Pune în tavă, umplută cu apă, şi dă la cuptor 35-40 minute.
Prepară sosul: fierbe zahărul, untul şi 75 ml apă 1 minut, la vasul deoparte şi adaugă ciocolata. Serveşte cu sos şi nuci deasupra şi cu o cupă de îngheţată de vanilie.
Pudding de ciocolata
Pofta buna!