Pudding cu crema de ou

Printeaza

Pudding cu crema de ou din: unt, miere, melasa, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, lapte de migdale, frisca de soia, vanilie, amidon.

Ingrediente:

Pentru pudding:

  • 175 g unt
  • 4 linguri miere
  • 1 lingură melasă neagră
  • 175 g zahăr brun
  • 3 ouă, bătute
  • coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • 175 g făină cu factor de creştere
  • 1/2 linguri lapte de migdale

cremă:

  • 250 ml friscă de soia
  • 250 ml lapte de migdale
  • seminţele de la 1 baton vanilie
  • 5 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr tos
  • 1 linguriţă amidon fără gluten

 

Mod de preparare:

Unge cu unt un bol de 1 litru şi toarnă mierea şi melasa. Cu ajutorul telului electric combină untul, zahărul, adaugă ouăle şi încorporeaază-le pe rând, omogen.

Adaugă coaja de lămâie, făina şi încorporează le delicat. Diluează compoziţia cu laptele.

Toarnă compoziţia în bol şi nivelează suprafaţa. Acoperă bolul cu hârtie de copt dublă şi apoi cu folie de aluminiu.

Leagă cu sfoară şi aşază bolul într-un vas umplut cu apă fierbinte pănâ la jumătate şi fierbe 2 ore.

Pentru a prepara crema de ou, încălzeşte laptele, frişca lichidă şi vanilia până când ies aburi.

Intre timp, într-un bol bate gălbenuşurile cu 2 linguri zahăr şi amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecând continuu.

Pune crema la fiert şi lasă să fiarbă la foc mic 3-4 minute, până când se îngroaşă.

Pudding cu crema de ou

Pudding_cu_crema_de_ou

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Musaca de Legume de Post: O Delicioasa Alternativa Vegetariana

din: cartofi, vinete, dovlecei, ceapa, usturoi, sos de rosii, ciuperci, ulei de masline, oregano, cimbru, sare, piper. Musaca de post este o optiune minunata pentru cei care doresc sa se bucure de gustul delicios al unei musace traditionale, fara a folosi carne sau produse de origine […]

Salată de Pui și Ciuperci cu Dressing de Smântână și Mărar

din: piept de pui, ciuperci, ceapa rosie, usturoi, smantana, marar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, gătite și tăiate cuburi 200 de grame de ciuperci, tăiate felii subțiri 1 ceapă roșie, tăiată julienne 1 cățel de usturoi, pisat 150 […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.