Pudding cu ciocolata
PrinteazaPudding cu ciocolata din: unt, cacao, ciocolata amaruie, oua, esenta de migdale, zahar tos, faina, ciocoalta si scortisoara.
- 200 g unt, taiat cuburi plus pentru uns
- 2 linguri cacao pentru presarat
- 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati
- 2 oua, separate
- 1 lingurita esenta de vanilie sau de migdale
- 100 g zahar tos
- 80 g faina
pentru ganas:
- 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati
- 50 g unt, la temperatura camerei, taiat cuburi
- un praf de scortisoara
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt 4 forme mici rezistente la cuptor şi apoi tapeteazâ cu cacao. Topeşte ciocolata la bain mărie, adagă untul şi amesteca pana când se topeşte si se omogenizează. Intr-un bol îaâte gălbenuşurile, esenţa şi zaharul până când obţii o pastă consistentă.
Combină cu ciocolata şi apoi încorporează făina. Bate albuşurile şi apoi combină cu restul compoziţiei. Porţioneazâ în boluri şi dă la cuptor 15 min. Lasă deoparte să se întărească.
Pentru a prepara crema ganaş, topeşte ciocolata la bain mărie. Lasă să se topească fără să amesteci şi apoi adaugă untul şi scorţişoara şi amestecă pentru omogenizare. Lasă să se răcească 1 oră. Scoate pudingul din forme şi toarnă deasupra cîte o lingura de ganaş pentru a servi.
Pudding cu ciocolata
Pofta buna!