Pudding din griş cu sos de zmeură
PrinteazaPudding din griş cu sos de zmeură din: zmeura, ciocolata alba, lapte, gris, zahar vanilat, unt, sare, zahar, forma de copt si zahar pudra.
- 300 g zmeura
- 60 g ciocolata alba
- 400 ml lapte
- 80-90 g gris
- 1-2 pachete de zahar vanilat
- 1 lingura unt
- 1 varf de sare
- 2 1/2 linguri zahar
- 1 forma de copt (cu gauri in forma de inimioara)
- zahar pudra
Mod de preparare:
Laptele se pune într-o cratiţă la fiert, iar ciocolata se dă prin râzătoare. Când a fiert, se toarnă grisul şi se mai lasă 5 minute la foc mic, amestecând continuu. Se ia de pe foc, se pune ciocolata rasă şi se lasă să se răcească. Se încorporează zahărul vanilat, untul, sarea şi 100 g zmeură. Se toarnă compoziţia în formă şi se lasă la rece 1 oră.
Din restul de zmeură şi zahăr (din care se păstrează puţin pentru decor) se face un piure. Inimioarele se pun pe farfurie, se toarnă sosul de zmeură, apoi zmeura întreagă şi se presară zahăr pudră. Orezul se spală bine în apă rece, se lasă să se scurgă şi se pune la fiert. După 10 minute, se pune nucşoara, zahărul, untul, scorţişoara şi şofranul şi se mai lasă pe foc 30 de minute.
Pudding din griş cu sos de zmeură
Pofta buna!