Pudding din pâine coaptă şi gem de portocale
PrinteazaO reteta de pudding din paine coapte cu gem de portocale din: produs tartinabil, fructe uscate, suc de mere, gem de portocale, amestec de mirodenii, paine integrala, ou, lapte degresat, zahar brun, nucsoara si smantana.
- produs tartinabil pentru uns
- 90 g amestec de fructe uscate
- 150 ml suc de mere
- 3 linguri gem de portocale
- 0.5 lingurita amestec de mirodenii macinate
- 175 g paine integrala, curatata de coaja si taiata in cuburi
- 1 ou
- 300 ml lapte degresat
- 2 lingurite zahar brun
- un varf de cutit de nucsoara, proaspat macinata
garnitura:
- smantana degresata sau crema de branza
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190°C si se unge usor un vas termorezistent de 1,4 litri. Se pun fructele intr-o cratita cu sucul de mere si se dau in clocot. Apoi se micsoreaza focul, se acopera si se fierb la foc mic 10 minute, pana cand este absorbita o mare parte din lichid.
Se ia cratita de pe foc, se adauga gemul si mirodeniile si se amesteca pana cand gemul se topeste complet. Se amesteca bine bucatile de paine cu sosul de fructe, apoi se toarna in vasul pentru cuptor.
Se bate oul cu laptele, se toarna peste franzela si se presara zahar si nucsoara. Se coace 25-30 de minute pana cand se leaga si se rumeneste deasupra. Se serveste fierbinte, cu smantana sau crema de branza.
Pudding din pâine coaptă şi gem de portocale
Pofta buna!