Pudding cu frisca, afine si zmeura
PrinteazaPudding cu frisca, afine si zmeura din: zahar tos, albusuri, esent de vanilie, colorant alimentar, frisca, afine, zmeura.
Ingrediente:
- 180 g zahar tos
- 3 albusuri
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
- colorant alimentar – mov si roz
pentru servit:
- 600 ml frisca
- 300 g afine proaspete
- 300 g zmeura proaspata
- 2 linguri zmeura congelata
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de friptură şi aşază zahărul într-un strat uniform.
Dă la cuptor 3-5. min, până când începe să se topească pe margine. între timp, bate albuşurile spumă.
Scoate tava din cuptor si micsoreaza remperatura la semnul 1/100°C.
Continuă să baţi albuşurile şi adaugă câte 1 lingură de zahăr fierbinte deodată.
După ce încorporezi tot zahărul, continuă să baţi 5-7 min; adăugă vanilia spre final.
Cu ajutorul unei pensule de pictat unge interiorul cornetului cu una din culorile alimentare şi pune jumătate din spumă.
Toarnă bezele pe tava de copt tapetată cu hârtie. Repetă procedeul cu cealaltă culoare.
Dă la cuptor 1 oră, stinge cuptorul şi lasa să se răcească 1 oră.
Unge şi lipeşte câte 2 bezele cu frişca bătută şi serveşte cu fructele presărate.
Pudding cu frisca, afine si zmeura
Pofta buna!