Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis

Printeaza

Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis din: orez, lapte, baton vanilie, oua, nuca de cocos, lamaie, unt, zahar si fructe physalis.

Ingrediente:

  • 250 g orez sau un pahar
  • 1 litru lapte
  • 1 baton vanilie
  • 4 ouă
  • 50 g nucă de cocos rasă
  • 1 lămâie
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • fructe physalis  (facultativ)

 

Mod de preparare:

Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis: Se pune orezul (spălat în prealabil) să fiarbă în lapte vanilat şi puţină sare. Zahărul se adaugă când ore­zul este fiert.

Se lasă sa se răcească şi în acest timp se freacă un­tul spumă şi se adaugă în orezul fiert, apoi se pun gălbenuşurile întregi, nuca de cocos rasă, coaja de lămâie şi se amestecă bine totul.

Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă uşor în compoziţia de orez. Se răstoarnă acest amestec în 6 forme unse cu unt, care se pun pe o tavă şi se intro¬duce în cuptor pentru o oră.

Se serveşte ornat cu puţină nucă de cocos deasupra şi scorţişoară măcinată. Facultativ, se pun şi fructe exotice, physalis de exemplu.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.