Pudding de orez
PrinteazaO reteta de pudding de orez din: orez, lapte, zahar de palmier, crema de cocos, lamaie verde, suc de lamaie verde, esenta de flori de portocale si mango.
- 250 g orez negru
- 750 ml lapte degresat
- 3 linguri zahar de palmier, zahar brun cu continut mic de melasa sau miere
- 90 ml crema de cocos
- 1 lamaie verde, coaja rasa
- 1 lingura suc de lamaie verde
- 1 lingura esenta de flori de portocal, optional
garnitura:
- felii de fructe de mango bine coapte, optional
Mod de preparare:
Se pune orezul intr-o strecuratoare si se clateste bine sub jet de apa rece. Se pune apoi intr-o cratita mare cu fund gros, se adauga laptele dupa care se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic, fara capac, timp de 10 minute.
Se adauga zaharul sau mierea, se amesteca pana se dizolva si se continua fierberea la foc mic, fara capac, 55 de minute, sau pana cand orezul este fiert si lichidul a scazut. Din cand in cand, se amesteca pojghita care se formeaza la suprafata.
Se adauga crema de cocos, coaja rasa si, optional, sucul de lamaie verde si esenta de flori de portocale. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca 20 de minute. Se serveste calda sau se da la frigider 1 ora si se serveste rece cu felii de mango, dupa gust.
Pudding de orez
Pofta buna!