Pudding cu prune si ciocolata
PrinteazaPudding cu prune si ciocolata din: ulei de floarea soarelui, zahar brun, compot de prune, cacao, fructoza, pasta de vanilie, faina, praf de copt si lapte.
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 150 g zahar brun
- 40 g cacao, cernuta
- 500 ml compot de prune, scurse de lichid si fara samburi
- 6 linguri fructoza
- 1 lingurita pasta de vanilie
- 160 g faina cu factor de crestere
- 1/2 lingurita praf de copt
- 75 ml lapte
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu ulei un vas rezistent la cuptor de 1,5 litri. Pentru a prepara sosul, pune într-un va s pe foc zahărul cu 20 g cacao şi 250 ml apă şi fierbe la foc mic 3 min. Mărunţeşte prunele în tocătorul electric pentru a obţine un piure.
Adaugă ingredientele rămase (inclusiv cacaua) şi combină pentru omogenizare. Toarnă compoziţia în vas şi toarnă sosul deasupra – acesta va coborî spre bază fiind absorbit în timpul coacerii. Dă la cuptor 25-30 min până când devine uşor elastic la atingere. Scoate vasul din cuptor şi lasă să stea deoparte 10 min pentru ca sosul să se îngroaşe şi apoi serveşte.
Pudding cu prune si ciocolata
Pofta buna!