Pudding în sos caramel
PrinteazaO reteta de pudding in sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu, faina, zahar brun, produs tartinabil, albusuri, esenta de vanilie, zahar brun, sirop si crema de branza degresata.
- 175 g curmale fara samburi
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 175 g faina pentru prajituri
- 175 g zahar brun
- 50 g produs tartinabil cu 70& grasime, plus un pic pentru uns
- 2 albusuri
- 1 lingura esenta de vanilie
pentru sos:
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura sirop auriu
- 3 linguri crema de branza degresata
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge uşor o tavă de 19 cm şi se tapetează cu hârtie. Se taie curmalele în bucăţi mari. Se pun într-o tigaie cu 200 ml de apă şi se dau în clocot, apoi se micşorează focul şi se fierb 5 minute, sau până când lichidul a fost complet absorbit.
Se încorporează bicarbonatul de sodiu. Se pun făina, zahărul, produsul tartinabil, albuşurile şi vanilia într-un castron şi se bat până când compoziţia se omogenizează şi se îngroaşă. Se adaugă curmalele, apoi se toarnă compoziţia în tavă şi se netezeşte.
Se coace 35-40 de minute, până când aluatul a crescut şi s-a întărit. Pentru sos se pun zahărul, siropul şi crema de brânză într-o cratită şi se încălzesc până când se topesc. Se taie puddingul în pătrate şi se serveşte cu sos.
Pudding în sos caramel
Pofta buna!
A fost bun puddingul cu sos caramel?