Pudding de vara
PrinteazaPudding de vara din: zahar tos, capsune, afine, coacaze, zmeura, paine toast alba.
- 175 g zahar tos
- 1 kg fructe: amestec de capsune, afine, coacaze, zmeura
- 10-12 felii de paine toast alba, fara coaja
Mod de preparare:
Intr-un vas pune 6 linguri apă şi adaugă zahărul. Dizolvă, adaugă fructele şi lasă să fiarbă 7-10 min.
Strecoară fără să presezi ca să separi sucul. Taie o felie de toast rotund ca să acoperi baza unui bol de 1,5 l.
Inmoaie felia în suc şi aşaz-o cu partea înmuiată în jos.
Pune deoparte 4 felii pentru a acoperi vasul. Taie restul feliilor în 3 fâşii.
Inmoaie fiecare fâşie în suc şi tapetează marginile bolului cu partea înmuiată înspre exterior. Pune fructele în mijloc şi presează-le.
Toarnă aproape tot sucul, acoperă cu feliile oprite deoparte şi taie ceea ce depăşeşte. Unge pâinea cu sucul rămas.
Aşază bolul într-un vas adânc pentru a recupera sucul care se va scurge, acoperă bolul cu film alimentar, pune deasupra o farfurie şi aşază pe ea o conservă grea. Dă la rece peste noapte.
Pentru a servi, răstoarnă pudingul pe platoul de servit, ai grijă să scuturi ca să se desprindă bine.
Serveşte cu frişcă bătută şi îndulcită.
Pudding de vara
Pofta buna!