Puding de cocos
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de puding de cocos din: lapte de cocos, lapte, frisca, pudra de cocos, zahar pudra, foi de gelatina, frunze de menta si samburi de rodie.
- 250 ml lapte de cocos
- 250 ml lapte
- 200 frişca
- 60 g pudră de cocos
- 150 g zahăr pudră
- 6 foi de gelatină
pentru decor:
- câteva frunze de mentă
- 1 lingură de sâmburi de rodie
Mod de preparare:
Pune la înmuiat gelatina în apă rece. Varsă laptele de cocos şi laptele într-o cratiţă, adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi pune la fiert. Când dă în clocot, ia cratiţa de pe foc, varsă pudra de cocos, acoperă şi lasă la infuzat 15 minute.
Strecoară gelatina. Strecoară laptele aromatizat într-un castron. Adaugă gelatina şi lasă să se topească, bâtând-o cu un tel. Lasă la răcit. Pune frişca şi bate-o, adăugând restul de zahăr, ploaie, până când crema începe să se întărească.
Varsă compoziţia în pahare sau castronele. Dă la rece până a doua zi. Serveşte pudingurile foarte reci, decorate cu frunze de mentă şi sâmburi de rodii.
Poftă bună!