Puding de orez

Printeaza

Puding de orez din: orez, lapte de cocos, lapte dulce, nuca de cocos, zahar tos, unt, ananas, mango, zeama si coaja de lamaie, zahar brun si rom.

Ingrediente:

  • 200 g orez cu bobul rotund
  • 2×400 ml conserve lapte de cocos
  • 600 ml lapte dulce
  • 50 g nuca de cocos
  • 100-123 g zahar tos

pentru topping:

  • 20 g unt
  • 1/2 ananas, taiat cuburi
  • 1 mango, taiat cuburi
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri rom, optional

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele pentru puding la fiert, la foc mic 45 de minute – 1 oră, amestecând din când în când ca să nu se prindă de vas.

Intre timp, prepară toppingul: topeşte untul şi rumeneşte fructele la foc mare şi apoi redu flacăra şi continuă să ţii pe foc 5 minute, până când se pătrund.

Adaugă coaja şi zeama de lămâie, zahărul şi fierbe câteva minute, amestecând continuu. Adaugă romul – dacă foloseşti – şi serveşte cu pudingul.

Puding de orez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.