Puding de orez
PrinteazaPuding de orez din: orez, lapte de cocos, lapte dulce, nuca de cocos, zahar tos, unt, ananas, mango, zeama si coaja de lamaie, zahar brun si rom.
Ingrediente:
- 200 g orez cu bobul rotund
- 2×400 ml conserve lapte de cocos
- 600 ml lapte dulce
- 50 g nuca de cocos
- 100-123 g zahar tos
pentru topping:
- 20 g unt
- 1/2 ananas, taiat cuburi
- 1 mango, taiat cuburi
- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri rom, optional
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele pentru puding la fiert, la foc mic 45 de minute – 1 oră, amestecând din când în când ca să nu se prindă de vas.
Intre timp, prepară toppingul: topeşte untul şi rumeneşte fructele la foc mare şi apoi redu flacăra şi continuă să ţii pe foc 5 minute, până când se pătrund.
Adaugă coaja şi zeama de lămâie, zahărul şi fierbe câteva minute, amestecând continuu. Adaugă romul – dacă foloseşti – şi serveşte cu pudingul.
Puding de orez
Pofta buna!