Pufoasa cu mere

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu: oua, faina, praf de copt, lamie, zahar vanilat, mere, biscuiti, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 10 linguri zahăr
  • 1 praf de copt
  • coajă rasă de lămâie
  • 2-3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 6 mere acrişoare
  • 10-12 biscuiţi cu miere de albine sau populari
  • zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul vanilat şi şase linguri de zahăr. Adaugi apoi gălbenuşurile, pe rând, şi încorporezi uşor făina cer­nută cu praful de copt. Torni compoziţia obţinu­tă într-o tavă înaltă tapetată până sus cu folie de copt şi o coci circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Separat, cureţi merele de coajă, le treci pe răzătoarea cu ochiuri mari, le ames­teci cu restul de zahăr, coa­jă rasă de lămâie şi le căleşti până scade toată zeama. Scoţi blatul din cup­tor şi îl aşezi pe planşetă.

In tavă, peste o folie de copt, presai biscuiţii măcinaţi, apoi merele călite şi aşezi blatul de pandişpan deasupra.

Laşi să se răcească şi răstorni prăjitu­ra, în aşa fel încât pandişpanul să fie dedesubt, iar me­rele şi stratul de biscuiţi dea­supra. Ornezi cu zahăr pudră, porţionezi şi serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.