Pufoasa cu mere
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu: oua, faina, praf de copt, lamie, zahar vanilat, mere, biscuiti, zahar pudra.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 10 linguri zahăr
- 1 praf de copt
- coajă rasă de lămâie
- 2-3 pliculeţe zahăr vanilat
- 6 mere acrişoare
- 10-12 biscuiţi cu miere de albine sau populari
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul vanilat şi şase linguri de zahăr. Adaugi apoi gălbenuşurile, pe rând, şi încorporezi uşor făina cernută cu praful de copt. Torni compoziţia obţinută într-o tavă înaltă tapetată până sus cu folie de copt şi o coci circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Separat, cureţi merele de coajă, le treci pe răzătoarea cu ochiuri mari, le amesteci cu restul de zahăr, coajă rasă de lămâie şi le căleşti până scade toată zeama. Scoţi blatul din cuptor şi îl aşezi pe planşetă.
In tavă, peste o folie de copt, presai biscuiţii măcinaţi, apoi merele călite şi aşezi blatul de pandişpan deasupra.
Laşi să se răcească şi răstorni prăjitura, în aşa fel încât pandişpanul să fie dedesubt, iar merele şi stratul de biscuiţi deasupra. Ornezi cu zahăr pudră, porţionezi şi serveşti.
Pofta buna!