Pui a la Hanul lui Manuc
PrinteazaPui a la Hanul lui Manuc
- 2 pui (circa 1,750 kg)
- 400 g roşii
- 6 ardei graşi
- 4 fire ceapă verde
- 3 fire usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 legătură tarhon
- 200g ciuperci
- 200 g orez
- 200 g ficat
- 150 g unt
- sare
- cimbru
- apă
- 1/2 l supă
- 10 g zahăr
Mod de preparare:
Se frig puii la cuptor incins, 10 minute. Se taie apoi sferturi şi se aşază în cratiţă cu roşiile curăţate şi tăiate; ardeii la fel, verdeaţa, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi ciupercile bucăţi.
Se dau la cuptor cu sare. cimbru, zahăr, puţină supă, vin şi 80 g unt, circa 50 minute.
Se servesc pe platou adinc cu verdeaţă. Separat se serveşte pilaf cu ficat .
Pofta buna!
Un deliciu 🙂