Pui â la Provence
PrinteazaSe încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare şi piper. Se umple cu 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru, şi se leagă cu aţă. Se toacă 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru şi se amestecă împreună cu 2 linguri ulei de măsline.
Se unge puiul cu acest amestec, cu pensula şi se aşază într-o tavă unsă; se coace la cuptor 40 min., timp în care se unge des cu amestec de ulei şi verdeaţă şi se întoarce o singură dată. Dacă este nevoie, se adaugă apă în tavă. Se taie felii 2 vinete, 2 dovlecei şi 2 ardei graşi roşii. Se curăţă 2 cepe şi 3 căţei de usturoi. Ceapa se taie în patru.
Se repartizează legumele de jur-împrejurul puiului, se sărează, se piperează şi se stropeşte cu 2 linguri ulei de măsline. Se toarnă 125 ml vin alb sau supă şi se mai coace 40 min.
Pui â la Provence
Pofta buna!