Pui â la Provence

Printeaza

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare şi piper. Se umple cu 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru, şi se leagă cu aţă. Se toacă 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru şi se amestecă împreună cu 2 lin­guri ulei de măsline.

Se unge puiul cu acest amestec, cu pensula şi se aşază într-o tavă unsă; se coace la cuptor 40 min., timp în care se unge des cu amestec de ulei şi verdeaţă şi se întoarce o singură dată. Dacă este nevoie, se adaugă apă în tavă. Se taie felii 2 vinete, 2 do­vlecei şi 2 ardei graşi roşii. Se curăţă 2 cepe şi 3 căţei de usturoi. Ceapa se taie în patru.

Se repartizează legumele de jur-împrejurul puiu­lui, se sărează, se piperează şi se stropeşte cu 2 linguri ulei de măsline. Se toarnă 125 ml vin alb sau supă şi se mai coace 40 min.

Pui â la Provence

Pui â la Provence

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.