Pui acrisor cu susan
PrinteazaPui acrisor cu susan
- 600g carne de pui (pulpe si/sau piept)
- 1 lamâie (suc si coaja rasa)
- 1/3 cana iaurt
- 1/2 cana pesmet
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita boia dulce sau iute
- 1/4 lingurita piper macinat
- 1/3 cana seminte de susan
Mod de preparare:
Curata pielea si taie carnea feliute groase de un deget si lungi de maximum 5 cm. Clateste-le cu apa rece si zvanta bucatelele intr-un servet de hartie.
Amesteca bine intr-un castron sucul si coaja de lamaie, iaurtul, iar separat, intr-o farfurie intinsa, amesteca pesmetul cu boiaua, piperul, cimbrul si susanul. Inmoaie bucatelele de carne in acest sos si apoi da-le prin amestecul de pesmet.
Le vei aseza intr-o tava de teflon si le vei pune la cuptor circa 40-60 minute pâna puiul este bine patruns.
Pofta buna!