Pui in aluat cu ciuperci
PrinteazaPui in aluat cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, usturoi, sare, piper, patrunjel, piept de pui, aluat de patiserie, ou, mustar cu boabe, vin alb, smantana.
Ingrediente:
- 170 g ciuperci
- ulei de masline
- 1-2 catei de usturoi, decojit si tocat
- sare si piper negru proaspat macinat
- 1 mana de patrunjel, tocat
- 4 bucati piept de pui
- 1 pachet de 500 g aluat de patiserie
- 1 ou, batut
- 2 linguri cu mustar cu boabe intregi
- 1 pahar de vin alb
- 140 ml smantana
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Tocati ciupercile, puneti intr-o tigaie incinsa vreo 2 linguri de ulei de masline si prajiti la foc mic usturoiul cu ciupercile circa 10 minute. Asezonati dupa gust si adaugati patrunjelul tocat.
Lasati la racit. Scoateti carnea de pui de pe os si lasand bucatile intregi, crestati pieptul de pui si umpleti-l cu amestecul de ciuperci.
Pe o suprafata plana, presarati putina faina si intindeti aluatul cu facaletul, pana obtineti o foaie de aproximativ 45 cm lungime, 20 cm latime si putin peste 0,5 cm grosime.
Taiati foaia pe lungime in 4 fasii, cu care sa infasurati fiecare bucata de piept de pui.
Ungeti cu putin ou batut aluatul cu care ati invelit carnea si coaceti timp de 35 minute in cuptorul preincalzit. In timp ce puiul se afla in cuptor, puneti mustarul si vinul alb intr-o tigaie incinsa si lasati sosul sa scada pana dispare tot mirosul de alcool.
Adaugati smantana si apoi fierbeti inabusit, pana cand sosul ramane lipit de lingura, apoi luati de pe foc si asezonati dupa gust.
Taiati fiecare bucata de piept de pui in trei si serviti impreună cu putin sos si cateva picaturi de ulei de masline.
Pofta buna!