Pui in aluat de bere
PrinteazaPui in aluat de bere din: ciocanele de pui, oua, bere, faina, boia dulce, sare, piper.
- 6-8 ciocanele de pui
- 2 oua
- 250 ml bere
- 8-10 linguri de faina
- boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ciocănelele de pui, tamponea- ză-le cu un şervet absorbant, după care condimentează-le pe toate părţile cu sare, piper şi boia dulce. Acoperă-le cu folie şi lasă-le la rece 15-20 de minute ca să se întrepătrundă aromele.
Separat, bate într-un castron cele două ouă cu un praf de sare, piper, boia dulce. Toarnă usor berea, încorporează treptat făină cernută, până obţii o compoziţie de consistenţa aluatului de clătite.
Bate energic cu furculiţa sau mixerul ca să se desfacă toate cocoloaşele. Trece fiecare bucată de pui prin făină şi apoi prin amestecul de ouă cu bere. Rumeneşte-le în baie de ulei încins. Scoate-le pe un şervet absorbant pentru a îndepărta surplusul de grăsime.
Serveşte-le cât sunt fierbinţi, cu un sos de roşii sau cu ketchup. Sunt la fel de gustoase şi cu sos de usturoi ori salată.
Pui in aluat de bere
Pofta buna!