Pui cu alune caramelizate si galbiori
PrinteazaPui cu alune caramelizate si galbiori din: pui, mar, lamaie, unt, ulei de masline, supa de pui, vin alb, sare, piper, alune de padure, zahar, apa, unt, galbiori.
- 1 pui
- 1 mar
- 1 lamaie
- 1 morcov
- 2 lingura unt
- 2 linguri ulei de masline
- 50 ml supa de pui
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
pentru crusta de alune:
- 120 g alune de padure
- 30 g zahar
- 3 linguri apa
- 4 g unt
pentru garnitura:
- 300 g bureti (galbiori)
Mod de preparare:
Cureţi bine puiul, îl presari cu sare şi piper şi îl umpli cu fructele, legumele şi cu 1 lingură de unt. Ungi puiul cu uleiul de măsline şi îl aşezi într-o tavă. Adaugi supa de pui şi vinul şi îl dai la cuptor pentru 40 de minute.
Fierbi apa cu zahărul, până când începe să facă bule. Adaugi alunele şi amesteci până când zahărul se cristalizează pe suprafaţa alunelor.
Continui fiertul la foc mic, până când se caramelizează tot zahărul, adaugi untul şi răstorni totul pe o tavă, separând alunele una de cealaltă, după ce s-au răcit. Le sfărâmi cu mânerul unui cuţit.
Presari alunele caramelizate pe suprafaţa puiului, umezit cu sosul din tavă. După ce mai stă la cuptor 5 minute, scoţi puiul şi-l aduci la masă cu legumele din interior sau cu o altă garnitură, după preferinţă.
Pui cu alune caramelizate si galbiori
Pofta buna!