Pui cu ananas si ghimbir

Printeaza

Pui cu ananas si ghimbir din: carne de pui, compot de ananas, ceapă, usturoi, ghimbir pisat, sos de soia, amidon, morcov, ulei.

Ingrediente:Pui cu ananas si ghimbir

  • 300 g carne de pui
  • 1 cutie (400g) compot de ananas
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură ghimbir pisat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură amidon
  • 1 morcov
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare:

Se omogenizează carnea de pui, tăiată cubuleţe, cu amidonul şi o linguriţă de sos de soia. Se încing bine într-o tigaie două linguri cu ulei şi se prăjeşte carnea. Se lasă la cald.

Se adaugă restul de ulei în tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul, tăiate mărunt, morcovul, curăţat şi tăiat feliuţe şi ghimbirul.

Se lasă la prăjit împreună, aproximativ trei-patru minute, până se înmoaie, având grijă să se agite tigaie şi să nu capete o culoare maronie.

Se adaugă ananasul, tăiate în patru fiecare felie, cu zeamă cu tot şi restul de sos. Când s-a evaporat tot lichidul se adaugă carnea de pui şi se lasă cât să şe încălzească bine. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun puiul cu ananas

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.