Pui cu ananas si orez
PrinteazaO reteta de pui cu anans si orez din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa alba, vin alb, orez, piept de pui, ananas, sare si piper.
- ulei de masline
- 4 catei usturoi
- 1 ardei iute mic
- 1 lingurita ghimbir ras
- 2 buc ceapa alba
- 200 ml vin alb, sec
- 200 gr orez cu bob lung
- 2 buc piept pui dezosat, fara piele
- 1 buc ananas mare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ananasul in sferturi fara sa indepartezi frunzele. Scobeste miezul si taie-l cubulete. Lasa coaja de ananas la scurs pe un gratar. Taie pieptul de bui in cubulete mici, condimenteaza-le cu sare si piper, dupa gust, si prajeste-le in ulei incins timp de 7-10 minute pana cand se rumenesc.
Scoate cubuletele de pui intr-un castron tapetat cu hartie, care sa traga uleiul in surplus. Fierbe orezul si scurge-l. Curata ardeiul iute de seminte si toaca-l marunt alaturi de usturoi si ceapa. Caleste-le intr-o lingura de ulei incins timp de 5-6 minute, apoi toarna vinul alb. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute.
Adauga orezul fiert, ananasul taiat cubulete, carnea de pui si ghimbirul ras. Lasa-le sa fiarba impreuna timp de 2-3 minute. Daca il servesti ca aperitiv, umple cojile de ananas cu aceasta compozitie si serveste-le calde decorate cu menta proaspata.
Pui cu ananas si orez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pui cu ananas si orez
- pui cu orez si ananas
- orez cu pui si ananas
- orez cu ananas si pui
- piept de pui cu ananas si orez