Pui cu ananas şi sos
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu: ananas, boia iute, rozmarin, cimbru, usturoi, smantana, lapte, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar.
Ingrediente:
- 3 piepturi de pui
- o conservă de ananas
- o linguriţă cu boia iute
- o linguriţă cu rozmarin uscat
- o linguriţă cu cimbru uscat
- 8 căţei de usturoi
- 200 ml smântână
- 100 ml lapte dulce
- şofran
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mărar
Mod de preparare:
Ananasul se scoate din suc, se scurge, se unge cu ulei şi se frige pe grătarul încins.
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie fâşii potrivit de groase şi se pun într-un bol.
Deasupra se presară boiaua iute, rozmarinul şi cimbrul uscat măcinate, patru căţei de usturoi curăţaţi de foi şi pisaţi.
Se adaugă patru linguri cu ulei, sare şi piper după gust. Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum o oră.
Se pun fâşiile pe un grătar încins şi se frig sau se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins.
Laptele dulce se fierbe împreună cu un sfert de linguriţă cu şofran şi se amestecă bine cu restul de usturoi pisat.
După ce s-a răcit, se omogenizează cu smântână, sare, piper şi se serveşte alături de puiul picant şi ananasul fript.
Pofta buna!