Pui cu ananas şi sos

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu: ananas, boia iute, rozmarin, cimbru, usturoi, smantana, lapte, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar.

Ingrediente:

  • 3 piepturi de pui
  • o conservă de ananas
  • o linguriţă cu boia iute
  • o linguriţă cu rozmarin uscat
  • o linguriţă cu cimbru uscat
  • 8 căţei de usturoi
  • 200 ml smântână
  • 100 ml lapte dulce
  • şofran
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • mărar

 

Mod de preparare:

Ananasul se scoate din suc, se scurge, se unge cu ulei şi se fri­ge pe grătarul încins.

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie fâşii potrivit de groase şi se pun într-un bol.

Deasupra se presară boiaua iute, rozmarinul şi cimbrul us­cat măcinate, patru căţei de ustu­roi curăţaţi de foi şi pisaţi.

Se adaugă patru linguri cu ulei, sare şi piper după gust. Se amestecă, se acoperă cu folie ali­mentară şi se introduce la rece pentru minimum o oră.

Se pun fâ­şiile pe un grătar încins şi se frig sau se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins.

Laptele dulce se fierbe împre­ună cu un sfert de linguriţă cu şofran şi se amestecă bine cu res­tul de usturoi pisat.

După ce s-a răcit, se omoge­nizează cu smântână, sare, piper şi se serveşte alături de puiul picant şi ananasul fript.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.