Pui cu ardei, ciuperci si masline
PrinteazaPui cu ardei, ciuperci si masline din: ceapă verde, piept de pui file, usturoi verde, ardei graşi, ciuperci, zeamă de lămâie, ulei de măsline, roşii, pastă de tomate sau suc de tomate, măsline rondele, busuioc, mustar, sare, piper negru măcinat.
- 1 legătură ceapă verde
- 2 bucăţi piept de pui file
- 1 legătură usturoi verde sau 4-5 căţei de usturoi
- 3 ardei graşi diferit coloraţi (roşu, galben, verde)
- 250 g ciuperci
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 4 linguri ulei de măsline
- 4-5 roşii
- 2 linguri pastă de tomate sau 500 ml suc de tomate
- 100 g măsline rondele
- 2-3 fire de busuioc
- 1 lingură muştar
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Speli carnea de pui, o stropeşti cu zeamă de lămâie, o ungi cu muştar, apoi o sărezi şi condimentezi după gust.
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Decojeşti roşiile şi le tai în felioare.
Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi cotoare şi îi tai în fâşii subţiri. Cureţi şi speli ciupercile, după care le stropeşti cu zeamă de lămâie.
Incălzeşti într-o tigaie uleiul de măsline şi înăbuşi ceapa, usturoiul şi ardeii, apoi adaugi ciupercile.
După ce legumele s-au înmuiat, pui carnea, roşiile, măslinele şi sucul de roşii sau pasta de tomate diluată cu puţină apă.
Laşi preparatul pe foc timp de 15-20 de minute.
Toci mărunt frunzele de busuioc şi le presari pe mâncare, oferindu-i un iz mediterarieean.
Pui cu ardei, ciuperci si masline
Pofta buna!