Pui cu ardei, ciuperci si masline

Printeaza

Pui cu ardei, ciuperci si masline din: ceapă verde, piept de pui file, usturoi verde, ardei graşi, ciuperci, zeamă de lămâie, ulei de măsline, roşii, pastă de tomate sau suc de tomate, măsline rondele, busuioc, mustar, sare, piper negru măcinat.

Ingrediente:Pui_cu_ardei_ciuperci_si_masline

  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 bucăţi piept de pui file
  • 1 legătură usturoi verde sau 4-5 căţei de usturoi
  • 3 ardei graşi diferit coloraţi (roşu, galben, verde)
  • 250 g ciuperci
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4-5 roşii
  • 2 linguri pastă de tomate sau 500 ml suc de tomate
  • 100 g măsline rondele
  • 2-3 fire de busuioc
  • 1 lingură muştar
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Speli carnea de pui, o stropeşti cu zeamă de lămâie, o ungi cu muştar, apoi o sărezi şi condimen­tezi după gust.

Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Decojeşti roşiile şi le tai în felioare.

Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi cotoare şi îi tai în fâşii subţiri. Cureţi şi speli ciupercile, după care le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Incălzeşti într-o tigaie uleiul de măsline şi înăbuşi ceapa, usturoiul şi ardeii, apoi adaugi ciupercile.

După ce legumele s-au înmuiat, pui carnea, roşiile, măslinele şi sucul de roşii sau pasta de tomate dilua­tă cu puţină apă.

Laşi preparatul pe foc timp de 15-20 de minute.

Toci mărunt frunzele de busuioc şi le presari pe mâncare, oferindu-i un iz mediterarieean.

Pui cu ardei, ciuperci si masline

Pui_cu_ardei_ciuperci_si_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.