Pui cu ardei copt şi ceapă
PrinteazaPui cu ardei copt şi ceapă din: piept de pui, cascaval afumat, ceapa rosie, orez, usturoi, ardei iute, ardei grasi, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, patrunjel, boia dulce.
- doi piepti de pui mai mari
- 400 g cascaval afumat
- un kg ceapa rosie sau alba
- 130 g orez cu bob lung
- 4 catei de usturoi
- un ardei iute
- 4 ardei grasi mici
- sos de soia
- otet balsamic
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- boia dulce
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie julien. Usturoiul se curăţă, se spală şi se taie felii. Ardeii graşi se spală, se taie rondele, apoi înjumătăţi. Piepţii de pui se spală, se dezosează şi carnea se taie felii fără să se desprindă bucăţile.
Se condimentează şi se ung cu ulei. între felii se introduc bucăţi de caşcaval, felii de ardei şi de usturoi. Se înfăşoară în hârtie de copt, se aşază pe o tavă şi se introduc în cuptorul încins pentru circa 25-30 de minute.
Ceapa se pune la călit în ulei încins şi când a devenit sticloa¬să se adaugă două linguri cu sos de soia, o lingură cu oţet balsamic, sare şi piper după gust.
Se adaugă ardeiul iute tăiat felii subţiri, ardei gras, dacă a mai rămas, şi puţină apă. Se ţine pe foc până scade sosul format şi ceapa s-a înmuiat. Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune în farfurii.
Se serveste totul fierbinte presarat cu patrunjel tocat sau boia dulce.
Pui cu ardei copt şi ceapă
Pofta buna!