Pui cu ardei gras si ghimbir
PrinteazaPui cu ardei gras si ghimbir din: pui, ghimbir, ardei gras, sare, zahăr, piper.
Ingrediente:
- 1 pui
- ghimbir
- 4 ardei
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahăr
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi carnea de pui şi tăiaţi-o în bucăţi de trei centimetri lungime. Decojiţi ghimbirul şi tăiaţi o jumătate în felii lungi şi subţiri, iar pe cealaltă sfărâmaţi-o. Despicaţi fiecare ardei în şase părţi.
Amestecaţi puiul cu o linguriţă de sos de peşte, jumătate de linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de zahăr, puţin piper şi ghimbir zdrobit, încingeţi uleiul într-o tigaie, rumeniţi ceapa şi adăugaţi puiul, sărând după gust.
Atunci când puiul s-a rumenit adăugaţi firele de ghimbir şi ardeiul şi amestecaţi. Mai ţineţi pe foc cinci minute şi puneţi-le pe un platou Se serveşte fierbinte cu piper presărat pe deasupra.
Pofta buna!