Pui cu ardei iute şi arahide
PrinteazaPui cu ardei iute şi arahide din: pulpe superioare de pui, sos de soia, ulei, ardei iute, piper sichuan, ceapa verde, arahide, sos de soia, vin de orez, otet din vin de orez, supa de pui, zahar si amidon.
Ingrediente:
- 12 pulpe superioare de pui (900g), fara piele si os, taiate cubulete
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri de ulei
- 15 ardei iuti mici uscati (sau 5 ardei iuti mari)
- 1 lingura de piper Sichuan, macinat
- 1 legatura de ceapa verde, taiata in bucati de 2,5 cm
- 50 g de arahide prajite
pentru sos:
- 5 linguri sos de soia
- 2 linguri vin de orez
- 4 linguri otet din vin de orez
- 4 linguri supa de pui
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de amidon, amestecat cu 1 lingura de apa
Mod de preparare:
Marinează carnea cu sosul de soia şi las-o deoparte timp de 1 oră.
Dacă nu ai timp pentru marinat, nu e nicio problemă, însă puiul nu va avea aceeaşi aromă.
Amestecă ingredientele pentru sos şi lasă-le deoparte. Incinge o lingură de ulei într-un wok şi prăjeşte puiul în tranşe.
Când se rumeneşte complet, scoate-l din wok şi lasă-l deoparte.
Taie cozile ardeilor iuţi şi scoate seminţele.
Adaugă uleiul rămas şi prăjeşte ardeii iuţi timp de 1 minut, amestecând încontinuu pentru a preveni arderea lor.
Adaugă din nou carnea de pui, piperul, ceapa verde şi arahidele.
Prăjeşte totul 1 minut, apoi toarnă sosul şi mal lasă totul pe foc câteva minute, până se îngroaşă.
Pui cu ardei iute şi arahide
Pofta buna!