Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar

Printeaza

Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute, usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Pui_cu_ardei_usturoi_si_vin_la_gratar

  • 1 pui
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 150 ml vin alb de Porto
  • 50 ml coniac
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, pârliţi-l la flacăra aragazului, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu un şervet de bucătărie.

Tăiaţi-l în două şi bateţi cu ciocanul de şniţele cele două jumătăţi până când se zdrobesc toate oasele.

Puneţi jumătăţile de pui într- un castron şi puneţi peste ele ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul şi jumătate din legătura de pătrunjel, toate acestea tocate cât mai mărunt.

Adăugaţi vinul de Porto, coniacul, uleiul de măsline, zeama de la jumătate de lămâie, sare şi piper după gust.

Frecaţi bine jumătăţile de pui, pe toate părţile, cu acest baiţ, apoi puneţi-le pe gătarul încins şi frigeţi-le până când se pătrund bine şi se rume­nesc frumos.

Serviţi câte o jumătate de pui la o porţie, cu salată verde şi cu feliuţe de lămâie.

Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar

Pui_cu_ardei_usturoi_si_vin_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.