Pui cu ardei

Printeaza

Pui cu ardei din: carne de pui, radacinoase, unt, foi de unt, cuisoare, boabe de piper, boia, faina, smantana de soia si ceapa.

Ingrediente:

  • 8 portii de carne de pui
  • 100 g radacinoase (morcovi, patrunjel, telina)
  • 3 linguri unt
  • 2 foi de dafin
  • cuisoare
  • boabe de piper
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura faina
  • 250 ml smantana de soia
  • 1 ceapa

 

Mod de preparare:

Se prăjesc bucăţile de pui în 2 linguri unt încins; se scot din tigaie şi se aşază într-o cratiţă. Se adaugă legumele tocate, foaia de dafin şi miro­deniile. Se toarnă apă, astfel încât carnea să fie acoperită până la jumătate.

Se fierbe la foc moale, 35 min. Se scoate carnea din vas şi se scurge. 2 Se căleşte ceapa tocată. Se pudrează cu boia şi se toarnă apă; se fierbe până ce grăsimea urcă la suprafaţă. Se pudrează cu făină şi se prăjeşte, amestecând.

Se stin­ge cu 300 ml supă, se ames­tecă, se sărează şi se piperează. Se fierbe 15 min., apoi se adaugă smântână. Carnea se reaşază în cratiţă şi se încălzeşte.

Pui cu ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.