Pui cu ardei
PrinteazaPui cu ardei din: carne de pui, radacinoase, unt, foi de unt, cuisoare, boabe de piper, boia, faina, smantana de soia si ceapa.
- 8 portii de carne de pui
- 100 g radacinoase (morcovi, patrunjel, telina)
- 3 linguri unt
- 2 foi de dafin
- cuisoare
- boabe de piper
- 1 lingura boia
- 1 lingura faina
- 250 ml smantana de soia
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Se prăjesc bucăţile de pui în 2 linguri unt încins; se scot din tigaie şi se aşază într-o cratiţă. Se adaugă legumele tocate, foaia de dafin şi mirodeniile. Se toarnă apă, astfel încât carnea să fie acoperită până la jumătate.
Se fierbe la foc moale, 35 min. Se scoate carnea din vas şi se scurge. 2 Se căleşte ceapa tocată. Se pudrează cu boia şi se toarnă apă; se fierbe până ce grăsimea urcă la suprafaţă. Se pudrează cu făină şi se prăjeşte, amestecând.
Se stinge cu 300 ml supă, se amestecă, se sărează şi se piperează. Se fierbe 15 min., apoi se adaugă smântână. Carnea se reaşază în cratiţă şi se încălzeşte.
Pui cu ardei
Pofta buna!