Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca
PrinteazaO reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din: fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca, usturoi, sare si piper.
- 4 fileuri mari de pui
- 3 linguri ulei de masline
- 100 ml suc de lamaie + cateva felii
- 4 felii groase de paine taraneasca
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incalzeste bine gratarul pe care il ai – fie cel de afara, fie cel de interior, de aragaz. Toaca apoi marunt un catel de usturoi, pune-l intr-un vas, apoi adauga o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper: amesteca bine.
Pune apoi fileurile de pui in acest amestec, sau, mai exact, freaca cu acest amestec. Lasa apoi fileurile timp de 5 minute in aceasta marinada.
Separat, unge feliile de paine cu restul de ulei de masline, apoi da-le cu sare si cu piper si pune-le pe grill. Cand se rumenesc, freaca-le cu celalalt catel de usturoi ramas.
Pune apoi fileurile de pui pe grill, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, insa ai grija sa nu se usuce.
La final, serveste pentru fiecare portie cate un fileu de pui alaturi de o felie groasa de paine taraneasca facuta si aceasta pe grill.Reteta preluata de aici.
Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca
Pofta buna!