Pui cu aroma de masala

Printeaza

Pui cu aroma de masala din: pasta de curry tikka masala, iaurt degresat, piept de pui, ulei, ceapa, ardei, dovleac, piure de tomate, crema de nuca de cocos, coriandru, orez basmati, pastai de cardamom.

Ingrediente: Pui_cu_aroma_de_masala

  • 2 linguri cu pastă de curry tikka masala
  • 170 g iaurt degresat
  • 500 g piept de pui, tăiat în bucăţi
  • ulei pentru gătit
  • 1 ceapă, feliată
  • 1 ardei roşu, feliat
  • 350 g dovleac fiert şi zdrobit
  • 300 ml piure de tomate
  • 160 ml conservă cu cremă de nucă de cocos
  • 1 pumn de coriandru proaspăt
  • 200 g orez basmati
  • câteva păstăi de cardamom

Mod de preparare:

Amestecă jumătate din pasta de curry cu 2 linguri de iaurt şi un vârf de cuţit de sare.

Adaugă carnea de pui, acoper-o bine şi las-o să stea la marinat timp de 2 ore sau peste noapte.

Incălzeşte cuptorul la 220°C. Incălzeşte o tavă de copt în cuptor.

Şterge sosul de pe carnea de pui şi coace-o timp de 12-14 minute, până când începe să devină maronie.

Pune puţin ulei într-o tigaie şi adaugă ceapa. Acoperă cu un capac şi las-o să se fiarbă la foc mediu timp de 5-8 minute.

Adaugă ardeiul, piureul de dovleac şi restul de pastă de curry. Găteşte timp de 5 minute.

Toarnă în tigaie piureul de tomate şi nuca de cocos şi lasă să dea în fiert. Fierbe timp de 10 minute.

Adaugă puiul şi fierbe totul la foc mic timp de 5 minute, până când carnea devine fragedă.

Amestecă cu iaurtul rămas şi coriandrul. Serveşte cu orez.

Cum prepari orezul, fierbe-l conform instrucţiunilor de ambalaj, cu câteva păstăi de cardamom zdrobite uşor.

Pui cu aroma de masala

Pui_cu_aroma_de_masala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.