Pui cu aroma de peste
PrinteazaPui cu aroma de peste din: pui (piept şi pulpe, dezosate, tăiate bucăţi potrivite), sos de soia, oua, ceapă verde, sare chinezească, sturoi, zahăr, sos de peşte, ulei, amidon, făină albă de grâu, gelatina de la prepararea supei de pui, sare iodată, oţet de vin.
Ingrediente:
- 200 g pui (piept şi pulpe, dezosate, tăiate bucăţi potrivite)
- 2 linguri sos de soia
- 1 ou crud
- câteva fire de ceapă verde
- sare chinezească (de preferat dat fiind faptul că aceasta are şi un gust plăcut, uşor amărui, nu numai sărat)
- 2 căţei usturoi
- 1/2 lingură zahăr
- 1 1/3 lingură sos de peşte
- ulei pentru prăjit
- 50 g amidon
- 50 g făină albă de grâu
- gelatina de la prepararea supei de pui
- sare iodată
- oţet de vin
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
După ce se prepară supa de pui, se scot pieptul şi pulpele, se taie bucăţi potrivite şi se lasă la marinat într-un amestec de sos de soia, oţet după gust, puţină făină (cât să se închege puţin, cfar fără a se îngroşa prea tare) şi sare chinezească, după gust.
Se zdrobeşte usturoiul şi se pregăteşte în tigaia cu ulei bine încins înainte, până ce capătă o culoare maronie. Se adaugă bucăţile de pui, o dată cu sosul în care s-au marinat, gelatina, zahărul şi sarea iodată.
Se prepară la foc mic, amestefcându-se uşor, până începe să clocotească. Se adalfgă sosul de peşte şi puţin amidon (cât să rămână sosul zemos) şi se mai lasă pe toc, până ce devine ciocolatiu la culoare, amesfecându-se uşor din când în când.
Se serveşte cu orez fiert şi ceapă verde deasupra.
Pofta buna!
Asta pare a fi interesanta, in primul rand de cee cu aroma de peste si nu cu aroma de porc 🙂 ?