Pui aromat cu lămâie şi salvie
PrinteazaPui aromat cu lămâie şi salvie din: piept de pui, lamaie, frunze de salvie, cartofi, morcovi, boia dulce, cimbru, busuioc, mustar, vin, sare, piper.
- 2 piepti de pui intregi
- 1 lamaie
- frunze de salvie
- 3-4 cartofi
- 2-3 morcovi
- boia dulce
- cimbru
- busuioc proaspat
- mustar macinat
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presăraţi peste pieptul de pui sare, piper, boia, cimbru, boabe de muştar măcinate şi puţin busuioc tocat. Curăţaţi cartofii şi morcovii, tăiaţi-i bucăţi mari, puneţi-i împreună cu carnea într-o pungă specială pentru cuptor.
Pentru a da o aromă deosebită cărnii, faceţi 4 crestături într-o lămâie, iar în fiecare crestătură introduceţi câte 2-3 frunze de salvie. Pentru a fi siguri că frunzele de salvie vor rămâne unde le-aţi pus, înfăşuraţi lămâia cu aţă. Introduceţi apoi lămâia în punga cu carne.
Turnaţi în pungă vinul şi 200 ml apă, apoi legaţi punga, faceţi 2-3 găuri mici în partea superioară, dar astfel încât lichidul să nu se scurgă prin ele. într-o tavă, de dimensiuni potrivite, puneţi 1 pahar de apă şi apoi punga cu carne.
Băgaţi tava în cuptorul încins, la foc mic, şi lăsaţi să se coacă cca 45 min. Când puiul este gata, desfaceţi punga şi aruncaţi lămâia. Serviţi cu o salată.
Pui aromat cu lămâie şi salvie
Pofta buna!