Pui aromat cu masline
PrinteazaPui aromat cu masline din: pui, usturoi, unt, portocale, mar, boia, masline, sare, piper.
- 1 pui
- 100 g unt
- 3-4 căţei usturoi
- 2 portocale
- 1 măr
- busuioc
- cimbru
- 1 linguriţă boia
- măsline
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Se condimentează puiul cu sare şi piper pe toate părţile şi în interior. Se desprinde pielea de pe piept cu ajutorul mâinilor şi se unge sub piele, la suprafaţă şi în interior, cu unt.
Se presară busuioc, cimbru şi boia.
Se umple puiul cu căţeii de usturoi tăiaţi fâşii şi cu felii de portocale şi mere. Se pune puiul în tava unsă cu unt şi se toarnă un pahar cu apă. Se înveleşte tava cu hârtie de copt şi deasupra cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 1 oră.
Se îndepărtează foliile şi se mai lasă la cuptor până se rumeneşte.
Se serveşte puiul ornat cu felii de portocale şi măsline.
Pofta buna!