Pui aromat cu masline

Printeaza

Pui aromat cu masline din: pui, usturoi, unt, portocale, mar, boia, masline, sare, piper.

Ingrediente:Pui aromat cu masline

  • 1 pui
  • 100 g unt
  • 3-4 căţei usturoi
  • 2 portocale
  • 1 măr
  • busuioc
  • cimbru
  • 1 linguriţă boia
  • măsline
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se condimentează puiul cu sare şi piper pe toate părţile şi în interior. Se desprinde pielea de pe piept cu ajutorul mâinilor şi se unge sub piele, la suprafaţă şi în interior, cu unt.

Se presară busuioc, cimbru şi boia.

Se umple puiul cu căţeii de usturoi tăiaţi fâşii şi cu felii de portocale şi mere. Se pune puiul în tava unsă cu unt şi se toarnă un pahar cu apă. Se înveleşte tava cu hârtie de copt şi deasupra cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 1 oră.

Se îndepărtează foliile şi se mai lasă la cuptor până se rumeneşte.

Se serveşte puiul ornat cu felii de portocale şi măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.