Pui aromat cu rozmarin
PrinteazaPui aromat cu rozmarin din: pui, rozmarin, ulei, sare, ulei, sos de soia, concentrat de pui, lamaie, apa si ghimbir.
- un pui de 1,5 kg
- 4 ramurele rozmarin proaspat
- 2 linguri ulei
- sare
- pentru sos:
- 2 linguri ulei
- o lingura sos de soia
- o lingura baza de gatit cu gust de pui
- 1/2 lamaie
- 300 ml apa
- o lingura ghimbir ras
Mod de preparare:
Puiul se curăţă bine, se spală cu jet de apă rece, se usucă pe un prosop absorbant de bucătărie, se unge cu ulei, se presară cu sare si în burtă se pun două rămurele de rozmarin.
Se dă la cuptor. La jumătatea timpului de coacere, se toarnă sosul preparat din simpla amestecare a ingredientelor.
După ce se dă la cuptor se va uda periodic puiul cu sosul, până în momentul coacerii complete.
Se aduce la masă împreună cu sosul din tavă şi presărat cu rozmarin proaspăt.
Pui aromat cu rozmarin
Pofta buna!